Fysik

Hjælp til Pythagoras

07. april 2007 af peberdelfinen (Slettet)
Hejsa Folkens!:)

Så blev det min tur til at få hjælp!

Jeg sidder og har problemer med en fysikopgave og jeg har altså snart prøvet alt!

Der står:

"Ved hjælp af Pythagoras' sætning får vi, at

r^2+d^2=(r+h)^2

Gør rede for, at hvis h<<r får vi, at

d= (kvadratroden af) 2*r*h "

Jeg går ud fra at jeg skal vise, hvorledes den sidste formel er udledt af den første, men jeg kan bare aldrig få det rigtige...

Jeg håber en eller anden kan hjælpe...

Hilsen Pernille

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2007 af dnadan (Slettet)

Hvor langt er du kommed med udregningerne? Lad os se, hvor du går i stå...

Svar #2
07. april 2007 af peberdelfinen (Slettet)

Hmmm...

Altså jeg har prøvet en del... Jeg regner med at isolere d trin for trin som i en normal pythagoras-opgave...

En af de ting jeg har prøvet er f.eks.

r^2+d^2=(r+h)^2 ->
r^2+d^2=(r+h)*(r+h) ->
r+d= (kvadratroden af)(r+h)*(r+h)->???

Jeg kan bare ikke få antallet af r og h til at passe..


Svar #3
07. april 2007 af peberdelfinen (Slettet)

...Og jeg skal vel også tage højde for at h<<r, for ellers ville det vel ikke stå der?!

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2007 af dnadan (Slettet)

Jeg får:
r^2+d^2=(r+h)^2 <=>
r^2+d^2=r^2+h^2+2hr <=>
d^2=r^2+h^2+2hr-r^2 <=>
d^2=+h^2+2hr <=>
d=sqrt(h^2+2hr)

Svar #5
08. april 2007 af peberdelfinen (Slettet)

Det tror jeg også jeg har fået på et tidspunkt... Men der står bare i opgaven at det skal blive

d= (kvadratroden af) 2*r*h

:S

Skriv et svar til: Hjælp til Pythagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.