Fysik
Thermodynamik
10. april 2007 af
Dacabo (Slettet)
Jeg er stillede følgende opgave, men går i stå når jeg skal finde volumet. Opgaven lyder som følgende:
Jorden atmosfære består rundt regnet af 78 % N_2 og 22 % O_2, så vi kan betragte den som en to-atomig idealgas. N og O har atomvægtene hhv. 14 og 16 m_u (m_u=1,66e-27 kg). Lufttætheden rho defineres som M/V, hvor M er massen af luften of V er volumnet. Idegasligningen kan omskrives til p=(rho)*R*T, hvor gaskonstanten R afhænger af hvilke molekyler gassen består af.
Bestem R for atmosfæren.
Er det nogle som kan hjælpe mig?
Jorden atmosfære består rundt regnet af 78 % N_2 og 22 % O_2, så vi kan betragte den som en to-atomig idealgas. N og O har atomvægtene hhv. 14 og 16 m_u (m_u=1,66e-27 kg). Lufttætheden rho defineres som M/V, hvor M er massen af luften of V er volumnet. Idegasligningen kan omskrives til p=(rho)*R*T, hvor gaskonstanten R afhænger af hvilke molekyler gassen består af.
Bestem R for atmosfæren.
Er det nogle som kan hjælpe mig?
Svar #1
10. april 2007 af Esbenps
Hvis man først betragter den gennemsnitlige masse af en partikel, må denne være givet ved = M/N, hvor M er massen af N molekyler. Dette omskrives til M = N*.
Næste skridt er at omskrive den opgivne tilstandsligning:


k_B er boltmann-konstanten og er gennemsnitsmassen, som i dette tilfælde kan udregnes som
= 2*14m_u*0.78 + 2*16m_u*0.22 = ...
Jeg får R = 288.06 J/(kg*K).
Næste skridt er at omskrive den opgivne tilstandsligning:
k_B er boltmann-konstanten og er gennemsnitsmassen, som i dette tilfælde kan udregnes som
= 2*14m_u*0.78 + 2*16m_u*0.22 = ...
Jeg får R = 288.06 J/(kg*K).
Skriv et svar til: Thermodynamik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
