Matematik

Forskrift?

10. april 2007 af julie_girly (Slettet)
Denne her driller .

Hos et bestemt olieselskab koster 1.000 liter fyringsolie 3.400 kr. Køber man mindst 5.000 liter, får man 5% rabat (af hele summen), og køber man mindst 10.000 liter, får man 10% rabat (af hele salgssummen)

1. Bestem forskriften for nettoomkostningen som funktion af oliemængden i 1.000 liter.?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2007 af Sentinox (Slettet)

Du skal opstille en stykvis defineret lineær funktion:

Lad x betegne anttalet af 1000 l fyrings olie (x=2, er altså f.eks. 2000 l).

For x<5: f1(x)=3400*x [kr]
for 5<=x<10: f2(x)=3400*x*0.95 [kr]
for x>=10: f3(x)=3400*x*0.9 [kr]

//Sentinox

Svar #2
10. april 2007 af julie_girly (Slettet)

Jeg forstår det udmærket nu tak. (:
Men er det nok, at skrive det resultat, som du har skrevet?

Svar #3
10. april 2007 af julie_girly (Slettet)

og skal der ikke benyttes enten = eller = i forskriften overhovedet?

Svar #4
10. april 2007 af julie_girly (Slettet)

Jeg har lavet < > disse tegn med streger under, og ikke lighedstegn.

Skriv et svar til: Forskrift?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.