Matematik
Kumulerede sandsynligheder
10. april 2007 af
Grud (Slettet)
I prøven uden hjælpemidler jeg prøver at løse pt bliver denne opgave stillet:
En normalfordelt stokatisk variable X opfylder, at
P(X (< eller =) 2) = 0.3 og P(X (< eller =) 6) = 0.8
a) Bestem normalværdi og spredning
Jeg har absolut ingen ide om hvordan jeg skal gøre det her. Opgaven ville jeg heller ikke kunne løse med hjælpemidler så alt hjælp er meget værdsat.
Mange tak for forhåbenlige hurtige svar til en løsning uden hjælpemidler.
En normalfordelt stokatisk variable X opfylder, at
P(X (< eller =) 2) = 0.3 og P(X (< eller =) 6) = 0.8
a) Bestem normalværdi og spredning
Jeg har absolut ingen ide om hvordan jeg skal gøre det her. Opgaven ville jeg heller ikke kunne løse med hjælpemidler så alt hjælp er meget værdsat.
Mange tak for forhåbenlige hurtige svar til en løsning uden hjælpemidler.
Svar #1
10. april 2007 af Grud (Slettet)
Jeg ved ikke om jeg kan komme den her på toppen af stakken eller noget men jeg prøver. Jeg har meget brug for hjælp
Svar #2
10. april 2007 af Madsst (Slettet)
du kom først i min stak :)
Lad os først kalde en standardnormalfordelt variabel for Y. X er fordelt med middelværdi, mu (jeg går ud fra at normalværdi er det samme som middelværdi, men jeg har ikke hørt ordet før) og spredning, sigma. Der for er X=mu+sigmaY. Du ved nu at
P(X<=2)=P(mu+sigmaY<=2)=0,3 og at
P(X<=6)=P(mu+sigmaY<=6)=0,8
Det er det samme som at
P(Y<=(2-mu)/sigma)=0,3 og P(Y<=(6-mu)/sigma)=0,8. Du kender disse to y-værdier og du har derfor herfra to ligninger med to ubekendte. Jeg har ikke lige min tabel her, så det må du selv klare.
Lad os først kalde en standardnormalfordelt variabel for Y. X er fordelt med middelværdi, mu (jeg går ud fra at normalværdi er det samme som middelværdi, men jeg har ikke hørt ordet før) og spredning, sigma. Der for er X=mu+sigmaY. Du ved nu at
P(X<=2)=P(mu+sigmaY<=2)=0,3 og at
P(X<=6)=P(mu+sigmaY<=6)=0,8
Det er det samme som at
P(Y<=(2-mu)/sigma)=0,3 og P(Y<=(6-mu)/sigma)=0,8. Du kender disse to y-værdier og du har derfor herfra to ligninger med to ubekendte. Jeg har ikke lige min tabel her, så det må du selv klare.
Skriv et svar til: Kumulerede sandsynligheder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
