Fysik

Lyd/Bølger "Haster"

10. april 2007 af piter (Slettet)
En streng hvis længde er 0.500 m, og hvis masse pr. længdeenhed er 2.00*10^-1kg/m svinger med grundtonen 440 s^-1 k = 1.00

1)Find ud af hvor stor bølgens udbredelseshastighed er langs strengen.

2)Find ud af med hvilken kraft strengen er spændt op

3)Hvis man ændre opspændingskraften til 45.0 Newton, Hvor stor bliver grundtonens frekvens så?

Kan i hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2007 af sheaf (Slettet)

Mon ikke det var en ide at fortælle eventuelle interesserede, hvad det er i det svar, du allerede har forstået, du ikke forstår. Jeg tvivler på effekten af at poste samme indlæg igen og igen.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=329318

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2007 af sapiens (Slettet)

Det var dog utrolig dårlig stil.

du har allerede fået svar i https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=328666
, men det var åbenbart ikke nok, så derfor lavede du https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=329318 , hvilket heller ikke har nok, eftersom du lavede https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=329427 . Nu har du så lavet denne.
Hvis der er noget du ikke forstår ved det oprindelige svar, så spørg dog!

beklager, men jeg gider sgu ikke at hjælpe.

Svar #3
10. april 2007 af piter (Slettet)

Det lader ikke til nogen kan hjælpe sheaf.
Forstår ikke det han skrev korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2007 af sapiens (Slettet)

og nej, jeg svarer ikke på personlige henvendelser, når det gælder spørgsmål andre folk kan have hjælp af!!!
er der ikke et sted, hvor man kan slå den funktion fra? synes efterhånden jeg får ret mange beskeder gennem kontaktfunktionen, og det er efter min mening ikke meningen med studieportalen. søgefunktionen er der for et formål!

Svar #5
10. april 2007 af piter (Slettet)

#2

Har jeg jo også gjort!

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2007 af sapiens (Slettet)

#3
så spørg ham?

hvis du har den indstilling til indlæring, så er du godt nok tabt.

det bliver mit sidste indlæg i den her tråd, gider ikke at hidse mig op på et online forum... jeg havde ellers tænkt mig at lave lidt overspringshandling på studieportalen for at undgå min dansk stil, men nu er det tilbage til stilen :)

Svar #7
10. april 2007 af piter (Slettet)

#6

I lader jo begge to til at være totalt ophidset over mig, så regner ikke med i gider hjælpe. Kan godt se jeg har begået en fejl, men det kan ske. Jeg forstod ikke det han skrev, og vil du ikke nok hjælpe mig alligevel på trods dette?

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2007 af sheaf (Slettet)

#7
Hvordan konkluderer du udfra mit ordvalg i #1 er jeg er 'totalt ophidset' ? Det er ikke tilfældet. Jeg er skuffet.

Jeg fandt en besked, du havde sendt mig, som jeg vil tillade mig at poste her. Heller ikke i din besked, beskriver du, hvad du ikke forstår. Men interesserede kan måske tage udgangspunkt heri:

Kopi af besked:
-----------------

Man har en streng hvis længde er 0.500 m, og hvos masse pr. længdeenhed er 2.00*10^-1kg/m svinger med grundtonen 440 s^-1 k = 1.00

1)Find ud af hvor stor bølgens udbredelseshastighed er langs strengen.

2)Find ud af med hvilken kraft strengen er spændt op

3)Hvis man ændre opspændingskraften til 45.0 Newton, Hvor stor bliver grundtonens frekvens så?

Håber du kan hjælpe!

------------

Forstod ikke ret meget af det du skrev.

Kan du evt. vise hvad du gør for at beregne første opgave?
Er ret lost
--------
På snoren vil udbrede sig en tranversalbølge som interfererer med sit reflekterede alter ego og danner en stående bølge. Afstanden mellem knuderne i en stående bølge er altid halvdelen af bølgelængden. Kendes bølgelængden kendes også udbredelseshastigheden jvf. relationen v = f*lambda, hvor f er den oplyste frekvens. Strengspændingen T findes derefter af sammenhængen

v = sqrt(T/rho)

hvor rho er den massen per længdeenhed.

Det eneste tænkearbejde i opgaven er derfor at bestemme bølgelængden udfra det oplyste. Brug her at det oplyses, at det er _grundtonen_, der betragtes, samt at stående bølger på en streng med længde L _kun_ er mulige hvis der gælder følgende relation mellem strenglængde og bølgelængde

L = n(lambda/2), n E Z.

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. april 2007 af sheaf (Slettet)

#4
Ja, beskedssystemet er af det onde.

Skriv et svar til: Lyd/Bølger "Haster"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.