Fysik
Termodynamik
10. april 2007 af
Einstein_15 (Slettet)
Hejsa
Vanddamp ved 100 C skal ledes i en kalorimeterskål med 500 gram vand med temperaturen 20 C.
Når temperaturen er steget til 100 C afbrydes damptilførslen. Vandmængden er da steget til 579 gram. Kalorimeteres varmekapacitet er 100 J/K.
a) Hvor meget energi er optaget af hele systemet?
Mit bud: energien for kalorimeteret findes vha Q=C*m
den tilførte energi ved opvarmingen findes vha. Q=c*m*deltaT
Den tilførte energi ved fordmapningen findes vha Q=m*L
Den samlede optagelse af energi for hele systemet må da være summen af de ovenstående energier.
b) Hvilken værdi får vi for den specifikke fordampnings/fortætningsvarme?
Mit bud for fortætningsvarme: Q=m*L <--> Q/m = L, hvor Q er den samlede energi fra forrige opgave og m er 0,5 kg.
Mit bud for fordampningsvarme: L=Q/m hvor Q er den samlede energi fra forrige opgave, mens m er 0,579 kg.
Kan nogle bekræfte eller afkræfte dette?
På forhånd tak
Vanddamp ved 100 C skal ledes i en kalorimeterskål med 500 gram vand med temperaturen 20 C.
Når temperaturen er steget til 100 C afbrydes damptilførslen. Vandmængden er da steget til 579 gram. Kalorimeteres varmekapacitet er 100 J/K.
a) Hvor meget energi er optaget af hele systemet?
Mit bud: energien for kalorimeteret findes vha Q=C*m
den tilførte energi ved opvarmingen findes vha. Q=c*m*deltaT
Den tilførte energi ved fordmapningen findes vha Q=m*L
Den samlede optagelse af energi for hele systemet må da være summen af de ovenstående energier.
b) Hvilken værdi får vi for den specifikke fordampnings/fortætningsvarme?
Mit bud for fortætningsvarme: Q=m*L <--> Q/m = L, hvor Q er den samlede energi fra forrige opgave og m er 0,5 kg.
Mit bud for fordampningsvarme: L=Q/m hvor Q er den samlede energi fra forrige opgave, mens m er 0,579 kg.
Kan nogle bekræfte eller afkræfte dette?
På forhånd tak
Skriv et svar til: Termodynamik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
