Fysik
Ioner
10. april 2007 af
viggojensens (Slettet)
I lagerringen af carbonmolekylet C60 ses ionerne bevæge sig rundt i et 7,62m langt, lukket rørsystem, som er pumpet næsten lufttomt. I rørsystemet afbøjes ionerne ved brug af elektriske felter. Dermed en række tekniske og økonomiske fordele.
I lagerringen er det muligt at opbevare det særlige carbonmolekyle C60 i form af enkeltladede C-60-ioner. I et eksperiment har den enkelte ion i lagerringen farten 82km/s.
1) hvor lang tid er en ion om at foretage ét omløb lagerringen. ?
C-60-ionernes bevægelse i lagerringen udgør en elektrisk strøm med strømstyken 8,5”U”a
2) hvor mange ioner er der i lagerringen?
Har ingen ide til formlerne der skal bruges?... Hjæælp mig venligst.. ?
I lagerringen er det muligt at opbevare det særlige carbonmolekyle C60 i form af enkeltladede C-60-ioner. I et eksperiment har den enkelte ion i lagerringen farten 82km/s.
1) hvor lang tid er en ion om at foretage ét omløb lagerringen. ?
C-60-ionernes bevægelse i lagerringen udgør en elektrisk strøm med strømstyken 8,5”U”a
2) hvor mange ioner er der i lagerringen?
Har ingen ide til formlerne der skal bruges?... Hjæælp mig venligst.. ?
Svar #1
10. april 2007 af unobuno (Slettet)
1) delta s/delta v= delta t
7,62m / 82km/s= t
2)
I=q/t eller strømstyrken er lig ladning pr. tid du finder ladningen
q=I*t (fra opg 1 siden strømen er konstant)
ladningen på ionen er e (elementarladningen) og der gælder da at
q=e*n hvor n er antal ioner
N=q/e
7,62m / 82km/s= t
2)
I=q/t eller strømstyrken er lig ladning pr. tid du finder ladningen
q=I*t (fra opg 1 siden strømen er konstant)
ladningen på ionen er e (elementarladningen) og der gælder da at
q=e*n hvor n er antal ioner
N=q/e
Skriv et svar til: Ioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
