Fysik
Bevis
11. april 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
Hvordan beviser man formlen for arbejdssætningen?
Den er A =0,5m*(v1^2-v2^2)
Den er A =0,5m*(v1^2-v2^2)
Svar #1
12. april 2007 af Riemann
Betragt to positioner, A og B samt en kraft.
Det kan vises, at det arbejde som kraften udfører på en partikel med massen m, når denne bliver flyttet (af den givne kraft) fra A til B, er givet ved partiklens ændring i kinetisk energi.
Jeg har lavet en udledning her: http://www.fys.ku.dk/~sparre/work.png
Undervejs er udnyttet af F=dp/dt= m dv/dt (newtons anden lov) samt at v=dr/dt (i øvrigt håber jeg ikke, at du har noget imod, at jeg flytter lidt rundt på dt...).
Man får således for atbejdet
A = 0.5*m*(vB^2-vA^2)
(her svarer B til hvad du kalder 2 og A til hvad du kalder 1, så du har faktisk fortegnsfejl i din version af arbjedssætningen)
Det kan vises, at det arbejde som kraften udfører på en partikel med massen m, når denne bliver flyttet (af den givne kraft) fra A til B, er givet ved partiklens ændring i kinetisk energi.
Jeg har lavet en udledning her: http://www.fys.ku.dk/~sparre/work.png
Undervejs er udnyttet af F=dp/dt= m dv/dt (newtons anden lov) samt at v=dr/dt (i øvrigt håber jeg ikke, at du har noget imod, at jeg flytter lidt rundt på dt...).
Man får således for atbejdet
A = 0.5*m*(vB^2-vA^2)
(her svarer B til hvad du kalder 2 og A til hvad du kalder 1, så du har faktisk fortegnsfejl i din version af arbjedssætningen)
Skriv et svar til: Bevis
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
