Samfundsfag

Virker vores demokrati??

11. april 2007 af thelegend89 (Slettet)
I Danmark er det repræsentative demokrati aktuelt i folketinget, og ikke det direkte demokrati. Ville høre jeres mening om hvorvidt det repræsentative demokrati virker eller ej?? Da vores indflydelse jo er begrænset til med mellemrum at udøve sanktioner mod politikkerne! Hvilket er kommet til udtryk i flere cases, efterlønnen osv. Er igang med at skrive opgave om en sammenligning mellem de to, og kan konkludere at rent teknisk er det direkte demokrati muligt (se internettet), men praktisk umuligt grundet, fjernelsen af arbejdsfordelingen som det repræsentative demokrati nu engang står for. Er i enige??

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2007 af FredeW (Slettet)

Hvad forstår du ved, om et demokrati "virker"?

Og er det et problem, hvis den nuværende arbejdsfordeling ændrer sig?

Svar #2
12. april 2007 af thelegend89 (Slettet)

Forstået på den måde, at en evt indførelse af det direkte demokrati ville kræve en større socialisation af folket, før de er kompetente (politisk modne) nok til, at udøve deres politiske medbestemmelse ved hver eneste punkt på den politiske dagsorden!


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2007 af FredeW (Slettet)

Det giver sig selv, at ikke alle borgere har sat sig lige godt ind i alle de sager, der bliver debatteret i Folketinget (det har politikerne nok heller ikke alle sammen - det er ganske enkelt umuligt: Tit er det ordførerne på et givent område, der har stor indflydelse på, hvad partiet skal mene om en given sag).

Derfor: Man har vel nogenlunde teknologien til at indføre direkte demokrati (men man skal selvfølgelig stadig være opmærksom på, at ikke alle har adgang til nettet), men resultatet ville nok blive noget nær katastrofalt.
At tage kompetent stilling til alt kræver en meget stor viden, og desuden er det jo heller ikke godt at vide, hvor stor deltagelsen i disse "internetafstemninger ville blive". Jeg tror hurtigt, folk ville blive trætte af ordningen (og stemmeprocenten ville sikkert ikke nå op over 40).

Skriv et svar til: Virker vores demokrati??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.