Matematik
1 vinkel+ 2 sider
11. april 2007 af
Zalcos (Slettet)
står med lidt af et problem. jeg har lige blæret mig foran hele klassen med cosrelationsbeviser. MEN, jeg kan ikke bruge det i praktisk :S ..
vilkårlig trekant:
<C=17,46 grader
a=78,58
c=31,84
skal bare havde hjælp til at regne de resterende vinkler og side, når jeg kan den der opgave, kan jeg alle jeg mangler
vilkårlig trekant:
<C=17,46 grader
a=78,58
c=31,84
skal bare havde hjælp til at regne de resterende vinkler og side, når jeg kan den der opgave, kan jeg alle jeg mangler
Svar #2
11. april 2007 af Esbenps
Cosinusrelationerne kræver, at man enten kender alle 3 sider og vil bestemme en af vinklerne, eller at man vil bestemme en af siderne og kender den modstående vinkel samt de to andre sider.
Sinusrelationerne kræver, at man kender den modstående vinkel hhv. side til det man vil bestemme og så tilsvarende har en anden vinkel og den tilhørende sidelængde.
Her har du både vinkel C og side c. Du har side a og kan derfor bestemme vinkel A vha. sinusrelationer, som #1 siger.
Sinusrelationerne kræver, at man kender den modstående vinkel hhv. side til det man vil bestemme og så tilsvarende har en anden vinkel og den tilhørende sidelængde.
Her har du både vinkel C og side c. Du har side a og kan derfor bestemme vinkel A vha. sinusrelationer, som #1 siger.
Skriv et svar til: 1 vinkel+ 2 sider
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
