Matematik

Løsning til diff.ligning

12. april 2007 af Fairclough (Slettet)
Om f oplyses, at f er løsning til diff. ligningen dy/dx = 2/5 y og at f'(0) = 2.
Bestem en forskrift for f.

Det, der volder mig problemer, er, at oplysningen hedder f'(0) og ikke bare f(0).

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2007 af Riemann

Start med at løse differentialligningen. Så får du en løsning der indeholder en konstant, c.

Differentier herefter den fundne funktion og løs isoler c i udtrykket f'(0)=2. Herefter kan denne værdi for c indsættes i f(x).

Skriv et svar til: Løsning til diff.ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.