Matematik

En lille opgave

12. april 2007 af fukix154 (Slettet)
Hej er ved en lille opgave, men problemet er bare jeg kan ikke få det rigtigt resultat :( og opgave lyder således:

Et startbeløb indsættes på en konto, der giver 1,5 procent i årlig rente. I løbet af 18år vosker saldoen til 9412,85 kr.

Hvor stort var startbeløbet?


Tak på forhånd

Svar #1
12. april 2007 af fukix154 (Slettet)

Jeg ved godt at resultat skal være 7200kr. men jeg kan ikke få det til at passe :(

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2007 af Esbenps

Umiddelbart tror jeg bare, du skal definere funktionen f(t) = f_0 * (1+0,015)^t, som angiver det nuværende beløb på kontoen, når f_0 er startbeløbet og 0,015 er rentesatsen. t er tiden i år efter beløbet er sat ind...

Nu kan man vist bare sige f(18) = 9412,85 og så isolere f_0...

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2007 af Esbenps

Jeg fik lige hurtigt f_0 = 7199,9980280650919702268472611353 da jeg udregnede det med windows-lommeregneren :P

Svar #4
12. april 2007 af fukix154 (Slettet)

Ligemget har fundet udaf hvordan man gør :D

Skriv et svar til: En lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.