Matematik
Finde tangentligningen
15. april 2007 af
franskhjælp (Slettet)
Er denne opgave korrekt løst?
OPGAVEN
Find tangentens ligning til grafen for funktionen f(x) = 4x^3+x^2+x i punktet P(1,f(1).
SVAR:
Jeg bruger y = f'(x_0)(x-x_0) + f(x_0).
De enkelte elementer udregnes:
f'(x_0) = 12x^2 + 2x + 1
x_0 = 1
f(x_0) = 4*1^2 + 1^2 + 1 = 6
De indsættes så i formlen:
y = (12x^2 + 2x + 1)(1 - x) + 6
og så udregner jeg det på lommeregneren (som lige er gået død pga. batteri).
Jeg tror den sidste del er forkert... det er jo meningen af tangenten skal være på formen y = ax + b... men hvad skal jeg så gøre?
OPGAVEN
Find tangentens ligning til grafen for funktionen f(x) = 4x^3+x^2+x i punktet P(1,f(1).
SVAR:
Jeg bruger y = f'(x_0)(x-x_0) + f(x_0).
De enkelte elementer udregnes:
f'(x_0) = 12x^2 + 2x + 1
x_0 = 1
f(x_0) = 4*1^2 + 1^2 + 1 = 6
De indsættes så i formlen:
y = (12x^2 + 2x + 1)(1 - x) + 6
og så udregner jeg det på lommeregneren (som lige er gået død pga. batteri).
Jeg tror den sidste del er forkert... det er jo meningen af tangenten skal være på formen y = ax + b... men hvad skal jeg så gøre?
Svar #1
15. april 2007 af eightx2 (Slettet)
Det skal være y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)
Husk at sætte x0 ind i f'(x0).
Husk at sætte x0 ind i f'(x0).
Svar #2
15. april 2007 af franskhjælp (Slettet)
ahhh ja, det overså jeg lige.
taktak... så kan jeg komme videre :)
taktak... så kan jeg komme videre :)
Skriv et svar til: Finde tangentligningen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
