Matematik
Rapport om determinant
17. april 2007 af
MiluA (Slettet)
Hej allesammen.
Jeg har en opgave i min matematik rapport, som jeg ikke helt kan finde ud af. Nedenstående er den sidste opgave jeg mangler. I behøves ikke at regne jer frem til resultatet, men blot fortælle mig hvordan jeg skal gribe dette matematiske problem an. :)
Opgaven lyder som følger:
Oplysninger fra punkt 2(bruges senere)
d=a1*b2 - a2*b1
dx=b2*c1 - b1*c2
dy=a1*c2 - a2*c1
Du skal løse ligningssystemet:
a1x + b1y=c1
a2x + b2y=c2
Du kan gå frem på flere måder.
1. metode: Du kan vise, at x og y fra punkt 2 passer ind i ligningen. Gør rede for, at de er dx=b2*c1 - b1*c2 og dy=a1*c2 - a2*c1.
Indsæt x=dx/d og y=dy/d i ligningssystemet, reducér venstresiderne, og vis, at ligningssystemet er opfyldt.
Håber i forstår det matematiske problem. Ellers så spørger I bare, og så skal jeg uddybe det lidt nærmere...
På forhånd tak
Mvh
Jeg har en opgave i min matematik rapport, som jeg ikke helt kan finde ud af. Nedenstående er den sidste opgave jeg mangler. I behøves ikke at regne jer frem til resultatet, men blot fortælle mig hvordan jeg skal gribe dette matematiske problem an. :)
Opgaven lyder som følger:
Oplysninger fra punkt 2(bruges senere)
d=a1*b2 - a2*b1
dx=b2*c1 - b1*c2
dy=a1*c2 - a2*c1
Du skal løse ligningssystemet:
a1x + b1y=c1
a2x + b2y=c2
Du kan gå frem på flere måder.
1. metode: Du kan vise, at x og y fra punkt 2 passer ind i ligningen. Gør rede for, at de er dx=b2*c1 - b1*c2 og dy=a1*c2 - a2*c1.
Indsæt x=dx/d og y=dy/d i ligningssystemet, reducér venstresiderne, og vis, at ligningssystemet er opfyldt.
Håber i forstår det matematiske problem. Ellers så spørger I bare, og så skal jeg uddybe det lidt nærmere...
På forhånd tak
Mvh
Skriv et svar til: Rapport om determinant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
