Matematik

ligebenet trekant

17. april 2007 af andersbm (Slettet)
I en ligebenet trekant ABC er AC og BC de lange sider, og siden AB er 2 enheder længere end BC
a) Bestem a, således at vinkel C=90 grader

jeg har forsøgt mig lidt...men intet er kommet ud af det! nogen hints?
|AC|=b
|BC|=a
|AB|=2+a v 2+b =c

har forsøgt med sinusrelationer og arealberegning

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2007 af Mimical (Slettet)

Brug Phytagoras du har at
a=2+c og
b=2+c Phytagoras siger at
a^2+b^2=c^2 indsæt b=2+c i denne ligning så burde du kunne finde a

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2007 af Mimical (Slettet)

Undskyld jeg staver ad h.. til, jeg mente Pythagoras!

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2007 af mathon

<C = 90°
<A = <B = 45°, da a = b

cos(45°)=2^(-0,5)


c = 2*a*cos(45°)..(trigonometri)

a+2 = 2*a*cos(45°)

a+2 = 2*a*2^(-0,5)

a+2 = (2^0,5)*a, hvoraf a beregnes







Skriv et svar til: ligebenet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.