Matematik
Ligningssystem og determinant
18. april 2007 af
MiluA (Slettet)
Sidder fast i denne opgave, hvor jeg skal beregne to ligninger med to ubekendte vha. determinant.
Håber I vil hjælpe mig.
Se her http://peecee.dk/?id=40325
Håber I vil hjælpe mig.
Se her http://peecee.dk/?id=40325
Svar #1
18. april 2007 af ridefisken (Slettet)
Forstår jeg dig ret, er du i færd med at efterprøve sætningen ved at sætte x og y (fundet v.h.a. determinanterne) ind i det oprindelige ligningssystem, og reducere det ned.
Du har en fejl i din sidste ligning. I de to sidste led i tælleren har du b2 i stedet for b1. Efter det er rettet, vil du opdage, at de to midterste led går ud med hinanden, da faktorernes orden er ligegyldig, dvs -a1b1c2+b1a1c2 = 0
Tilbage har du 2 led, hvor c1 kan sættes uden for parantes. Derefter har du det samme stående i parantesen som i nævneren, og du kan forkorte dem væk så der står c1=c1 - færdigt arbejde.
Så skal du gentage det hele for den anden ligning - indtil videre har du jo kun vist at x og y er løsninger til den første ligning i dit system. Men fremgangsmåden skulle være den samme
Håber det hjalp :-)
Du har en fejl i din sidste ligning. I de to sidste led i tælleren har du b2 i stedet for b1. Efter det er rettet, vil du opdage, at de to midterste led går ud med hinanden, da faktorernes orden er ligegyldig, dvs -a1b1c2+b1a1c2 = 0
Tilbage har du 2 led, hvor c1 kan sættes uden for parantes. Derefter har du det samme stående i parantesen som i nævneren, og du kan forkorte dem væk så der står c1=c1 - færdigt arbejde.
Så skal du gentage det hele for den anden ligning - indtil videre har du jo kun vist at x og y er løsninger til den første ligning i dit system. Men fremgangsmåden skulle være den samme
Håber det hjalp :-)
Svar #2
18. april 2007 af MiluA (Slettet)
Ja, jeg opdagede fejlen umiddelbart efter jeg postede her.
I øvrigt har jeg løst opgaven ligesom dig, men mange tak for hjælpen alligevel :)
I øvrigt har jeg løst opgaven ligesom dig, men mange tak for hjælpen alligevel :)
Skriv et svar til: Ligningssystem og determinant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
