Fysik
Opgaver om bevægelse
23. april 2007 af
Malfoy (Slettet)
Hej.
Jeg skal som skrevet i et tidligere have en fysik prøve. Jeg er i øjeblikket igang med at øve på emnet 'bevægelse'.
I den forbindelse gik jeg igang med nogle opgaver, som jeg slet ikke ved hvad jeg skal stille op med. Jeg har en masse formler, men når det kommer til stykket ved jeg slet ikke hvad det er for en jeg skal bruge.
Jeg har derfor udvalgt nogle opgaver, som jeg som udgangspunkt vil regne. Håber nogle kan FORKLARE hvordan jeg kan beregne dem.
Opgave a:
En urpotte falder ned fra 50 meters højde.
1. Hvor lang tid varer faldet?
2. Hvad bliver landingsfarten?
Opgave b:
En bil kører 90 km/t og bremser hårdt op. Bilen kører herefter 30 m, inden den holder stille.
1. Hvor stor er accelerationen under opbremsningen?
2. Hvor lang tid går der, inden farten er nede på 60 km/t?
3. Hvor lang tid går der, inden bilen holder stille?
Opgave c:
En motorcykel accelerer fra 0 til 70 km/h over en strækning på 100 m.
1. Hvor stor er den gennemsnitlige acceleration?
2. Hvorlang tid tager det at nå de 70 km/h?
3. Hvor lang tid tager det at nå 100 km/h med samme acceleration?
På forhånd mange tak
Malfoy
Jeg skal som skrevet i et tidligere have en fysik prøve. Jeg er i øjeblikket igang med at øve på emnet 'bevægelse'.
I den forbindelse gik jeg igang med nogle opgaver, som jeg slet ikke ved hvad jeg skal stille op med. Jeg har en masse formler, men når det kommer til stykket ved jeg slet ikke hvad det er for en jeg skal bruge.
Jeg har derfor udvalgt nogle opgaver, som jeg som udgangspunkt vil regne. Håber nogle kan FORKLARE hvordan jeg kan beregne dem.
Opgave a:
En urpotte falder ned fra 50 meters højde.
1. Hvor lang tid varer faldet?
2. Hvad bliver landingsfarten?
Opgave b:
En bil kører 90 km/t og bremser hårdt op. Bilen kører herefter 30 m, inden den holder stille.
1. Hvor stor er accelerationen under opbremsningen?
2. Hvor lang tid går der, inden farten er nede på 60 km/t?
3. Hvor lang tid går der, inden bilen holder stille?
Opgave c:
En motorcykel accelerer fra 0 til 70 km/h over en strækning på 100 m.
1. Hvor stor er den gennemsnitlige acceleration?
2. Hvorlang tid tager det at nå de 70 km/h?
3. Hvor lang tid tager det at nå 100 km/h med samme acceleration?
På forhånd mange tak
Malfoy
Svar #1
23. april 2007 af unobuno (Slettet)
til det hael sakl du bruge
2deltas*a=(v1)^2-(v2)^2
da der i alle tilfælde er tale om bevægelse med konstant accelration og hvor v1 er starthastigheden v2 sluthastigheden og delta s er tilbagelagt strækning
2deltas*a=(v1)^2-(v2)^2
da der i alle tilfælde er tale om bevægelse med konstant accelration og hvor v1 er starthastigheden v2 sluthastigheden og delta s er tilbagelagt strækning
Svar #3
24. april 2007 af Riemann
a1:
brug s=1/2a*t^2
s2:
Ved differentiation af stedfunktionen fås hastgiheden
v=a*t
b1:
Du har de to lignignen
[arbejde]=[kraft]*[vej]
Den tilbagelægger 30 m (Dette er [vej]). Arbejdet er ændringen i den kinetiske energi.
Brug i øvrigt at [kraft]=[masse]*[acceleration]
b2:
Det er en bevægelse med konstant acceleration, hvor accelerationen og starthastigheden v0 kendes. Brug den sædvanlige sammenhæng:
v=a*t+v0
og isoler t.
b3:
brug s=1/2*a*t2 + v0*t
v0 er 90 km/t (omregn til m/s) og når den holder stille er s=30 m.
c1:
den gennemsnitlige acceleration er altid givet ved
[ændring i hastighed] / [ændring i tid]
c2:
brug evt.
v=a*t
c3:
samme formel
brug s=1/2a*t^2
s2:
Ved differentiation af stedfunktionen fås hastgiheden
v=a*t
b1:
Du har de to lignignen
[arbejde]=[kraft]*[vej]
Den tilbagelægger 30 m (Dette er [vej]). Arbejdet er ændringen i den kinetiske energi.
Brug i øvrigt at [kraft]=[masse]*[acceleration]
b2:
Det er en bevægelse med konstant acceleration, hvor accelerationen og starthastigheden v0 kendes. Brug den sædvanlige sammenhæng:
v=a*t+v0
og isoler t.
b3:
brug s=1/2*a*t2 + v0*t
v0 er 90 km/t (omregn til m/s) og når den holder stille er s=30 m.
c1:
den gennemsnitlige acceleration er altid givet ved
[ændring i hastighed] / [ændring i tid]
c2:
brug evt.
v=a*t
c3:
samme formel
Skriv et svar til: Opgaver om bevægelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
