Matematik
vandforbrug
24. april 2007 af
barbie_girl (Slettet)
I en bestemt kommune kan sammenhængen mellem familiens årlig vandforbrug og udgiften hertil beskrives ved
f(x)=30,66x+306,25
f(x)angiver udgiften til vand (i kr.) og x angiver vandforbruget (i m^3).
Hvad betyder tallene 30,66 og 306,25 for udgiften til vand?
Er der nogle der kan hjælpe?
f(x)=30,66x+306,25
f(x)angiver udgiften til vand (i kr.) og x angiver vandforbruget (i m^3).
Hvad betyder tallene 30,66 og 306,25 for udgiften til vand?
Er der nogle der kan hjælpe?
Svar #1
24. april 2007 af piper (Slettet)
i det 306,25 er en tillagt konstant og dermed et led for sig har den enheden kr. og kan derfor tænkes som et fast gebyr eller noget i den dur. Altså noget, der altid betales uanset forbrug.
30,66 er prisen i kr/m^3 og dette hænger sammen med enheden for x er m^3, hvis man ser på enhederne
(kr./m^3)*m^3 = kr.
30,66 er prisen i kr/m^3 og dette hænger sammen med enheden for x er m^3, hvis man ser på enhederne
(kr./m^3)*m^3 = kr.
Svar #2
24. april 2007 af Esbenps
Du kan prøve at se på, hvad f(0) betyder. Hvis du udregner f(0), så vil det jo være, hvis man INTET vand bruger overhovedet. Hvad siger det så om tallet 306,25?
Tallet 30,66 er hældningen og angiver, hvor meget en m³ vand koster. Det ses, hvis man ser på, hvordan prisen ændrer sig, hvis x bliver én større (dvs. forbruget stiger med 1m³). Prøv selv at udregne værdien af f(x) - f(x+1).
Tallet 30,66 er hældningen og angiver, hvor meget en m³ vand koster. Det ses, hvis man ser på, hvordan prisen ændrer sig, hvis x bliver én større (dvs. forbruget stiger med 1m³). Prøv selv at udregne værdien af f(x) - f(x+1).
Skriv et svar til: vandforbrug
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
