Matematik
Mat opg. vektorer
24. april 2007 af
FrederikXY (Slettet)
I et koordinatsystem i planen er to linjer l og m bestemt ved parameterfremstillingerne:
(tallene står over hinanden, som vektorer jo gør)
l: (x,y)=(2,1)+t(-3,1) ,, t tilhører de reelle tal.
m: (x,y)=(0,4)+s(1,-2)
Linjerne l og m skærer hinanden i punktet P.
Bestem koordinatsættet til P.
Bestem afstanden fra punktet Q(4,-3) til linjen l.
(tallene står over hinanden, som vektorer jo gør)
l: (x,y)=(2,1)+t(-3,1) ,, t tilhører de reelle tal.
m: (x,y)=(0,4)+s(1,-2)
Linjerne l og m skærer hinanden i punktet P.
Bestem koordinatsættet til P.
Bestem afstanden fra punktet Q(4,-3) til linjen l.
Svar #1
24. april 2007 af Esbenps
Koordinatsættet til P fås ved at sætte de to parameterfremstillinger lige hinanden. I skæringspunktet må de jo være ens, da begge funktioner giver samme værdi.
Sætter du dem lig hinanden, får du 2 ligninger med 2 ubekendte, hvilket kan løses og give dig en værdi for t eller s. Brug denne værdi til finde koordinatsættet til P.
Afstanden fra punkt til linje er en formel, som du kan slå op i din formelsamling.
Sætter du dem lig hinanden, får du 2 ligninger med 2 ubekendte, hvilket kan løses og give dig en værdi for t eller s. Brug denne værdi til finde koordinatsættet til P.
Afstanden fra punkt til linje er en formel, som du kan slå op i din formelsamling.
Svar #3
24. april 2007 af Esbenps
Undskyld, hvilken parameterfremstilling? Prøv at læs mit indlæg igen, og så spørg, hvis du ikke forstår det...
Svar #4
24. april 2007 af FrederikXY (Slettet)
arh.. undskyld... blander med en anden opgave.. men den er først til i overmorgen.. ;).. sorry
Skriv et svar til: Mat opg. vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
