Matematik
Differentialligninger
26. april 2007 af
nadjaingemann (Slettet)
Hej.
Jeg har en opgave her som jeg ikke kan finde ud af:
Om en funktion f, oplyses at f er løsning til differentialligningen
dy/dx= (2x-5)/2y
Og f(0)=-2
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(0,-2).
Bestem en forskrift og difinitionsmængde for f
Jeg kan slet ikk finde ud af differentiallingninger, så håber der er en der kan hjælpe mig.. :D
Jeg har en opgave her som jeg ikke kan finde ud af:
Om en funktion f, oplyses at f er løsning til differentialligningen
dy/dx= (2x-5)/2y
Og f(0)=-2
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(0,-2).
Bestem en forskrift og difinitionsmængde for f
Jeg kan slet ikk finde ud af differentiallingninger, så håber der er en der kan hjælpe mig.. :D
Svar #3
26. april 2007 af Guruen (Slettet)
ligning til tangenten i P(0,2) er simpel..
Du skal jo bare bruge f(0) og f'(0)...
Da dy/dx=f'(x) kan du bare indsætte dig x og y (0 og -2) i dy/dx og du har f'(0)
gæt så selv hvilken formel du skal bruge.. :) - du behøver ikke at bruge sep af var. til dén i hvert fald.l
Du skal jo bare bruge f(0) og f'(0)...
Da dy/dx=f'(x) kan du bare indsætte dig x og y (0 og -2) i dy/dx og du har f'(0)
gæt så selv hvilken formel du skal bruge.. :) - du behøver ikke at bruge sep af var. til dén i hvert fald.l
Skriv et svar til: Differentialligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
