Matematik

Tangent.. korrekt?

26. april 2007 af FrederikXY (Slettet)
En funktion f er løsningen til differentialligningen

dy/dx=x+3y

og grafen for f gennem punktet P(-1,3).

Jeg skal bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.

Jeg får forsøgt og fået: y=3x+6

Er det korrekt..?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2007 af Riemann

Ved at indsætte (-1,3) i

dy/dx=x+3y

fås

dy/dx=-1+3*3=8

Hældningskoefficienten er derfor 8. Nu kan du bruge til nymodens punkt (-1,3) til at bestemme b i ligningen

y=8*x+b

Skriv et svar til: Tangent.. korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.