Matematik
monotoniforhold
27. april 2007 af
The nørd (Slettet)
hej..
endnu en opgave :)
en funktion f er givet ved f(x)=e^x-5x+2
-bestem monotoniforholdene for f
det jeg har startet med at gøre det er at finde f'x
og så har jeg sagt f'x=0 og så har jeg fået x=ln(5)
men så skal jeg jo finde ud af, hvor den vokser og hvor den aftager!!
og det er en opgave, UDEN HJÆLPEMIDLER, så er sgu lidt nervøs for det!!
nogen der kan hjælpe?
endnu en opgave :)
en funktion f er givet ved f(x)=e^x-5x+2
-bestem monotoniforholdene for f
det jeg har startet med at gøre det er at finde f'x
og så har jeg sagt f'x=0 og så har jeg fået x=ln(5)
men så skal jeg jo finde ud af, hvor den vokser og hvor den aftager!!
og det er en opgave, UDEN HJÆLPEMIDLER, så er sgu lidt nervøs for det!!
nogen der kan hjælpe?
Svar #2
28. april 2007 af KayDP (Slettet)
ja.. du skal bare tage en værdi der er mindre og derefter større end ln(5) ...
nu kan jeg ikke lige finde ud af hvad ln(5) er, men lad os antage at x=3..
så skal du tage f.eks. f'(2), og regne den ud.. og derefter f'(4) ... altså et tal der er mindre og større end x.
Derefter kan du se om det vokser. Hvis f'(2) giver et negativt tal, bvetyder det jo at det aftager på vej til 3, og så skulle f'(4) gerne være positivt, da det så vokser igen..
håber du forstår... er tr, så kan godt være det var lidt forvirrende. :)
nu kan jeg ikke lige finde ud af hvad ln(5) er, men lad os antage at x=3..
så skal du tage f.eks. f'(2), og regne den ud.. og derefter f'(4) ... altså et tal der er mindre og større end x.
Derefter kan du se om det vokser. Hvis f'(2) giver et negativt tal, bvetyder det jo at det aftager på vej til 3, og så skulle f'(4) gerne være positivt, da det så vokser igen..
håber du forstår... er tr, så kan godt være det var lidt forvirrende. :)
Svar #3
28. april 2007 af The nørd (Slettet)
man kan da ikke antage at ln(5)=3
og hvordan ville man kunne regne e^x ud, uden lommeregner? :S
og hvordan ville man kunne regne e^x ud, uden lommeregner? :S
Skriv et svar til: monotoniforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
