Matematik

Omskrivning af en brøk, samt stamfunktionen dertil

28. april 2007 af hoejer (Slettet)
HVis man har en brøk , der hedder , 3/(x^2), hvordan er det så man omskriver den til x i minus hvad? Svarende til, at 1/x = x^-1 ?


Og er stamfunktionen til 3/(x^2) så ln(??).

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2007 af Mimical (Slettet)

3/(x^2)=3x^-2

og nej stamfunktionen er ikke ln(??)

Svar #2
28. april 2007 af hoejer (Slettet)

Det lød da vist lidt rodet. Jeg prøver igen.

Jeg har en funktion der hedder f(x)=2+3/(x^2)

Den udgør så et areal sammen med nogle andre værdier.

Jeg integrerer derfor funktionen, for at finde det pågældende areal.


Jeg omskriver derfor funktionen til f(x)=2+3*(1/(x^2)), som jeg igen omskrver til 2+3*x ?


int(2+3*x) = [2x+3x*1/x] ?

Jeg er da helt lost.

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2007 af Osram (Slettet)


Stamfunktionen:
Hvor K er en konstant

Svar #4
28. april 2007 af hoejer (Slettet)

Tak skal I have.

Så det bliver til = 2-(3/x)+k

Thankyou.. Det falder lidt på plads igen nu!

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2007 af Osram (Slettet)

Tror måske stadig, du mangler et "x". Stamfunktionen til f(x)=2+3/(x^2) er ikke 2-(3/x)+k, men 2x-(3/x)+k

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Dit spørgsmål gik på hvordan man skriver det. Du skriver det sådan: 3* x^(-2) Altså 3 gange x opløftet til minus anden. Resultatet er her:

2*x -3/x +C, hvor C er en konstant.

V.h.
Erik Morsing
[email protected]

Skriv et svar til: Omskrivning af en brøk, samt stamfunktionen dertil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.