Fysik

Gaskonstanten

29. april 2007 af topra (Slettet)
Vis, at 8.314 J/(K*mol) = 0.082 (L*atm)/(K*mol)


Det er kun tælleren i enhederne, der ændrer sig.
J = (kg*m^2)/s^2
1 atm = 1.013 bar
Men hvordan går jeg så fra L*bar til (kg*m^2)/s^2?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2007 af frodo (Slettet)

[Pa]= [J/m^2]
og så er der omregningsfaktorer fra pascal til bar og atm.

Svar #2
29. april 2007 af topra (Slettet)

10^5 bar = 1 Pa, så 1 atm = 1013*10^5 Pa.

Og hvis Pa = J/m^2, så er Pa = kg/s^2.
dvs 0,082 atm = 1013*10^5 Pa * 0.082 = 8306600 Pa = 8306600 kg/s^2

og hvad så?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2007 af mathon


1L*1bar = 10^(-3)m^3*1/1,01325atm = 10^(-3)m^3*1/1,01325*1,01325*10^5N/m^2 = 10^2Nm =

100 kgm^2*s^(-2)


Svar #4
29. april 2007 af topra (Slettet)

Tak. Har fundet ud af det nu.

Skriv et svar til: Gaskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.