Matematik

det går helt galt

29. april 2007 af camilla9863 (Slettet)
Ej, altså skal beregne a i følgende formel :
s = 0,5*a*t^2 : er det så ikke bare s/0,5*kvadratrod(t) ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2007 af Las0412 (Slettet)

Har du ikke fået oplyst nogle punkter, funktionen går igennem?

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2007 af Matkaj

Nej, nu har jeg sat en parentes og byttet om på rækkefølgen:
s = (0,5*t^2)*a

Kan du nu isolere a?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2007 af holretz (Slettet)

Hvis du er i tvivl om hvordan du isolere, så gør det systematisk:


s = 0.5 * a * t^2

<=>

s/0.5 = 0.5/0.5 * a * t^2

<=>

s/0.5 = a * t^2

<=>

(s/0.5)/t^2 = a * t^2/t^2

<=> s/(0.5*t^2) = a


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2007 af Romulus (Slettet)

a = s/(0,5*t^2)

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2007 af Las0412 (Slettet)

: med /0,5 * t^2) på begge sider :)

det er mit umiddelbare bud......

Hmmm...TI89 siger a= 2 * s / t^2

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2007 af Las0412 (Slettet)

men brug hellere et af de overstående forslag :D

Svar #7
29. april 2007 af camilla9863 (Slettet)

hvorfor skal jeg ikke tage kvadratrod, når den på den anden side af "ligningen" skal opløftes?

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. april 2007 af Matkaj

Hvilket er korrekt for at dividere med ½ er det samme som at gange med 2

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. april 2007 af Matkaj

#8 henviser til #5

Skriv et svar til: det går helt galt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.