Matematik

Røringspunkt

29. april 2007 af Suub (Slettet)
Hej

Jeg har fået til opgave at finde røringspunktet mlm. cirklen : (x+4)^2+(y+5)^2=10 og linien y=3x+3.
Jeg kan ikke lige metoden.. kan jeg få lidt hjælp?
Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2007 af holretz (Slettet)

du indsætter y = 3x + 3 i cirkelligningen og isolerer x...

Svar #2
29. april 2007 af Suub (Slettet)

jah.. men så får jeg en 2.grads ik?.. kan bare ikke få den til at gå op!

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2007 af holretz (Slettet)

(x+4)^2 + (3x+3)^2 = 10 <=>

x^2 + 16 + 8x + 9*x^2 + 9 + 18x = 10

<=> 10*x^2 + 26x + 25 = 10

<=> 10*x^2 + 26x - 15 = 0


Svar #4
29. april 2007 af Suub (Slettet)

Jamen, i cirklens ligning:(x+4)^2+(y+5)^2=10, er der jo også plus 5.. har du ikke glemt dem?

Svar #5
29. april 2007 af Suub (Slettet)

og 25-10 gir +15 jo

Skriv et svar til: Røringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.