Matematik

vektor

30. april 2007 af martin232 (Slettet)
Lad der være givet to vektorer a og b , hvor
/a/ = 8; b = /12/ (a,b) = 36°

Beregn længden af vektoren a + b

Kan det så godt passe at jeg skal sige kvardratrod 8^2 + 12^2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2007 af DanniBred (Slettet)

nej, så let er det desværre ikke :)

hvis du lægger vektor b hen ad x-aksen får den koordinaterne (12;0) nu skal du så regne vektor a's koordinater og det gøres sådan her:

Nu kan du udregne sumvektoren a+b:

for længden:

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2007 af DanniBred (Slettet)

FOR FANDEN OGSÅ, det er sgu træls når den ikke kender makroen \binom..

hmm

læg vektor b hen ad x-aksen og du har dens koordinater (12;0)
find nu vektor a's koordinater ved brug af (|a|*cos(v);|a|*sin(v))

Læg dem sammen (x'erne og y'erne)
nu er det bare at bruge længdeformlen

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2007 af DanniBred (Slettet)

#1 - undskyld for at have gjort indlæget så grimt. Jeg burde nok have testet det i et af test-trådene, men troede da at den kendte til den makron... :(

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2007 af DanniBred (Slettet)

se http://peecee.dk/?id=42488

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Din egen udregning er helt rigtig. Du bruger blot Pythagoras.

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2007 af mathon


|vektor_a + vektor_b| = [a^2 + b^2 + 2*a*b*cos(36°)]^0,5

[8^2 + 12^2 + 2*8*12*cos(36°)]^0,5 = ........

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=265694

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. april 2007 af mathon


cos(180°-36°) = -cos(36°)

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. april 2007 af Mimical (Slettet)

Se hvem har så ret? Jeg stemmer på svar #4 og #6

Svar #9
01. maj 2007 af martin232 (Slettet)

hvor kommer formlen fra vektor_a + vektor_b| = [a^2 + b^2 + 2*a*b*cos(36°)]^0,5

Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.