Matematik

eksponentiel

30. april 2007 af Cumano (Slettet)
hvis jeg har fundet en forskrift som er ;
y = 151,36 * 1,058^x ( som er fundet ud af en tabel)

og opgaven nu lyder at "... vægten af denne klokke er 560 pund..(..)"

Bestem ud fra den fundne sammenhæng den diameter, der svarer til denne vægt.

Hvordan gør jeg det ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2007 af Lurch (Slettet)

hvad er hvad?
er din formel en sammenhæng mellem klokkevægt og klokkediameter?
hvad er x, hvad er y?

Hvis din formel er den sammenhæng, så skal du indsætte vægten og isolere den ukendte størrelse

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2007 af mathon

er y vægten og x diameteren

eller er det omvendt?

Svar #3
30. april 2007 af Cumano (Slettet)

nej men skal ikke bare skrive

560 = 151,36 * 1,058^x

560/151 = 3,699

log(3,699)/log(1,058) = 23,20 ?

Svar #4
30. april 2007 af Cumano (Slettet)

560 er y og diameteren er x

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2007 af mathon

560 = 151,36 * 1,058^x

560/151,36 = 1,058^x

ln(560/151,36) = x*ln(1,058)

x = ln(560/151,36)/ln(1,058)

Svar #6
30. april 2007 af Cumano (Slettet)

hvad betyder in ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. april 2007 af mathon

ikke in

men

ln = logarithm natural = den naturlige logaritme!!!

Skriv et svar til: eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.