Matematik

Overfladeareal.

03. maj 2007 af Amigo (Slettet)
Hej alle

En opgave lyder: I en bestemt type lukket kasse skal længden være to gange bredden og højden skal være 0,4 gange bredden.

a) Bestem kassens overfladeareal udtrykt ved bredden

Mit forslag er:

Vi kalder bredden x og ved således, at længden l = 2x og højden h = 0,4x. Overfladearealet O må udtrykt ved bredden x må da være:

O = 2x * x * 0,4x , idet overfladearealet normalt er givet ved længde * bredde * højde.

Hvad siger I?

Vh
Amigo

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Jeg får de til4*b^2. Det jo overfladearealet 4* denene side +2 gange den anden side. Jeg prøver lige igen.
V.h.
Erik Morsing


Svar #2
03. maj 2007 af Amigo (Slettet)

Det forstår jeg ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Overfladearealet på kassen, der har 6 sider, kan beregnes som 2*b*h+4*l*h, ialt 6 sider.
V.h.
Erik Morsing

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Jeg skriver
Overfladearealet=2*b*0,4*b + 4*2*b*0,4*b = 4*b^2. Så har jeg substitueret, så jeg får arealet udtrykt ved b.

Det, du skrev, var rumfanget.

Venligst
Erik Morsing

Svar #5
03. maj 2007 af Amigo (Slettet)

Gud, ja, det er sørme rigtigt. Men ellers er min fremgangsmåde vel korrekt; altså at tage udgangspunkt i bredden som x og fastlægge hhv. højden og længden derudfra?

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Ja, helt sikkert, din fremgangsmåde tyder på en god forståelse for det at opsætte ligninger udfra nogle givne fakta, og det er vigtigt.
V.h.
Erik Morsing

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. maj 2007 af flashdancer (Slettet)

Jeg får den til 6,4x^2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Jeg får 10b^2

Jeg siger: længden er 2b. De to ender af kassen giver 2b^2, og de resterende 4 sider giver 2*b^2*4.

Erik Morsing

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. maj 2007 af flashdancer (Slettet)

Hmm.

Hvis man ser på en kasse, kan man se, at der er en top og en bund, som er ens. Der er ligeledes to ens sider og to ens ender.
Derfor:

Der er en top og en bund, som er ens. Dvs. l*b=2x*x*2
Så er der to ens sider. Dvs. l*h=2x*0,4x*2
Til sidst to ender: b*h= x*0,4x*2

Reducerer man og lægger sammen får man:

(4x^2)+(1,6x^2)+(0,8x^2)=6,4x^2

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. maj 2007 af flashdancer (Slettet)

Man kan jo ikke sige, der er fire sider, da bredden og længden ikke er den samme!


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. maj 2008 af zicklein (Slettet)

Jeg får den til:

siderne: 2(0,4x*x)+2(2x*0,4x)

Top og bund: 2(2x*x)

I alt: 6,4x^2

Skriv et svar til: Overfladeareal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.