Matematik
Cirkeltangenter
04. maj 2007 af
kaspx (Slettet)
Jeg skal undersøge hvilke tangenter til en cirkel, der er parallelle med en given linie.
Cirkel: (x+1)^2 + (y-2)^2 = 20
Linie: x-2y + 12 = 0
Jeg har beregnet liniens, og dermed også tangenternes, hældningskoefficient til 1/2. Herefter er jeg dog i tvivl hvad jeg skal gøre.
Er der nogen der kan hjælpe mig videre? Jeg kan lige nævne, at opgaven ikke skal løses vha. differentialregning.
Cirkel: (x+1)^2 + (y-2)^2 = 20
Linie: x-2y + 12 = 0
Jeg har beregnet liniens, og dermed også tangenternes, hældningskoefficient til 1/2. Herefter er jeg dog i tvivl hvad jeg skal gøre.
Er der nogen der kan hjælpe mig videre? Jeg kan lige nævne, at opgaven ikke skal løses vha. differentialregning.
Svar #2
04. maj 2007 af kaspx (Slettet)
Den tilhører et kapitel om analytisk plangeometri, der ligger forud for differentialregning, så det er meningen den skal løses på en anden måde.
Skriv et svar til: Cirkeltangenter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
