Matematik
Overfaldeareal og bestemmelse af a
04. maj 2007 af
xxbruger (Slettet)
Er der nogle der kan hjælp mig med disse opgaver?
opgave 6
I en bestemt ype lukket klasse skal længde være 2 gange bredden, og højden skal være 0,4 gange bredden
a) bestem kassens overfladeareal udtrykt ved bredden. Bredden betegnes x
Jeg ville mene at det skulle løses således
((x*2x)+(0,4x*2x)+(x*0,4))*2 = 6,4*x^2
men jeg kan dog ikke få det at passe.
opgave 10
I en ligebenet trekant ABC er AC og BC er de lige lange sider, og siden AB er 2 enheder længere end BC
a) bestem a, således at vinkel C=90 grader
AC og BC er altså a, jeg vil mene at jeg skal bruge sin, til at ´løse opgave, men er gået i stå her fra.
Håber at der er nogle der kan hjælpe? På forhånd tak
opgave 6
I en bestemt ype lukket klasse skal længde være 2 gange bredden, og højden skal være 0,4 gange bredden
a) bestem kassens overfladeareal udtrykt ved bredden. Bredden betegnes x
Jeg ville mene at det skulle løses således
((x*2x)+(0,4x*2x)+(x*0,4))*2 = 6,4*x^2
men jeg kan dog ikke få det at passe.
opgave 10
I en ligebenet trekant ABC er AC og BC er de lige lange sider, og siden AB er 2 enheder længere end BC
a) bestem a, således at vinkel C=90 grader
AC og BC er altså a, jeg vil mene at jeg skal bruge sin, til at ´løse opgave, men er gået i stå her fra.
Håber at der er nogle der kan hjælpe? På forhånd tak
Svar #1
04. maj 2007 af Sigi (Slettet)
Der hvor du har skrevet x*0,4 vil jeg mene, at der skal stå x*0,4x. Det er jo kassens ender, hvis sider er x og 0,4x...
Der er tale om en retvinklet trekant, når vinkel C er 90grader - altså kan du bruge Pythagoras' læresætning, udtryk de to kateter og hypotenusen ved a og isoler så a.
Du kan også bruge sin, cos eller tan, da du jo kender alle siderne og ved at de to andre vinkler hver må være 45grader (fordi trekanten er ligebenet).
Så det er alt efter hvad du synes bedst om at bruge!
Håber det kan hjælpe:)
Der er tale om en retvinklet trekant, når vinkel C er 90grader - altså kan du bruge Pythagoras' læresætning, udtryk de to kateter og hypotenusen ved a og isoler så a.
Du kan også bruge sin, cos eller tan, da du jo kender alle siderne og ved at de to andre vinkler hver må være 45grader (fordi trekanten er ligebenet).
Så det er alt efter hvad du synes bedst om at bruge!
Håber det kan hjælpe:)
Svar #2
05. maj 2007 af xxbruger (Slettet)
Der skal stå 0,4x*x, det var en indtastingsfejl.
mange tak, det hjælper bestemt. igen mange tak for hjælpen
mange tak, det hjælper bestemt. igen mange tak for hjælpen
Skriv et svar til: Overfaldeareal og bestemmelse af a
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
