Matematik
Matematik opgave
04. maj 2007 af
berivan23 (Slettet)
Hej, jeg er ved at øve mig til eksamen, og har svært ved 2-3 opgaver i matematik...
Opgaverne ligger på linket..Håber der er nogen der kan hjælpe da jeg virkelig har brug for hjælp..
se link:
http://peecee.dk/?id=43459
Opgaverne ligger på linket..Håber der er nogen der kan hjælpe da jeg virkelig har brug for hjælp..
se link:
http://peecee.dk/?id=43459
Svar #1
04. maj 2007 af sigmund (Slettet)
Opg. 1) Tangentens ligning er y=f(x0)+f'(x0)(x-x0), hvor x0 i dit tilfælde er 0. Monotoniforholden for f fastlægges ud fra fortegnet for f'. Så det er bare at aflæse på grafen.
Opg. 2) Skriv P(x)=ax²+bx+c, sæt ind i ligningen og sammenlign koefficienter (forstår du?)
Opg. 3) a) Benyt kvadratsætningen a²-b²=(a+b)(a-b) til at omskrive tælleren. b) Forkort brøken på samme måde som i a). Nu står der bare e^x i stedet for x. Så findes grænseværdien ved at sætte 0 ind for x i den forkortede brøk.
Opg. 4) Udnyt, at den store trekant, og en af de lille, er ensvinklede. Ud fra dette kan du opstille en ligning for x.
Opg. 2) Skriv P(x)=ax²+bx+c, sæt ind i ligningen og sammenlign koefficienter (forstår du?)
Opg. 3) a) Benyt kvadratsætningen a²-b²=(a+b)(a-b) til at omskrive tælleren. b) Forkort brøken på samme måde som i a). Nu står der bare e^x i stedet for x. Så findes grænseværdien ved at sætte 0 ind for x i den forkortede brøk.
Opg. 4) Udnyt, at den store trekant, og en af de lille, er ensvinklede. Ud fra dette kan du opstille en ligning for x.
Skriv et svar til: Matematik opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
