Fysik
Resistivitet
04. maj 2007 af
La Gioconda (Slettet)
Jeg har tidligere oprettet et indlæg om dette emne, men da jeg er usikker omkring en af opgaverne jeg bad hjælp til, ville jeg lige se om der var nogen der lige gad hjælpe med det. Det drejer sig om en opgave, hvor jeg bliver bedt om at finde resistiviteten, den har jeg beregnet til at være ca. 0,0194*10^-6 Ohm*m
Dette tal betyder, ifølge wikipedia, at min metaltråd består af guld. Er det realistisk? Jeg er en smule bange for at have beregnet det forkert.
Opg. 3
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=339176
Jeg har nemlig gjort det, at jeg har sagt (resistans=0,308 Ohm)
0,308 Ohm = p*(12,5m/(0,25*pi*10^6 m^2))
0,308 Ohm = p*(12,5/(7,854*10^-7))
0,308 Ohm = p* 15915457,09
1,94*10^-8 Ohm*m = p
Dette tal betyder, ifølge wikipedia, at min metaltråd består af guld. Er det realistisk? Jeg er en smule bange for at have beregnet det forkert.
Opg. 3
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=339176
Jeg har nemlig gjort det, at jeg har sagt (resistans=0,308 Ohm)
0,308 Ohm = p*(12,5m/(0,25*pi*10^6 m^2))
0,308 Ohm = p*(12,5/(7,854*10^-7))
0,308 Ohm = p* 15915457,09
1,94*10^-8 Ohm*m = p
Svar #1
05. maj 2007 af holretz (Slettet)
Når du får at vide, at arealet er 1 kvadratmillimeter, så skal du omregne det til kvadratmeter og bruge i udtrykket.
Du kan godt udregne diameteren hvis du vil det, men den skal du jo ikke bruge, det er arealet der indgår i formlen.
Altså: 0.308 ohm = p*(12,5m / 1*10^-6 m^2)
<=> (0.308*1*10^-6)/12.5 = p <=> p = 0,02464 * 10^-6 Ohm*m = 2,464*10^-8 Ohm*m
Hvis du kigger i en tabel over resistiviteter, sÅ kan du se, at det faktisk godt kunne være en guldtråd.
Det er lidt svært at bedpmme, da der jo ikke er angivet nogen temperatur. I tabellerne er værdierne typisk angivet for 20 eller 25 grader celsius.
Du kan godt udregne diameteren hvis du vil det, men den skal du jo ikke bruge, det er arealet der indgår i formlen.
Altså: 0.308 ohm = p*(12,5m / 1*10^-6 m^2)
<=> (0.308*1*10^-6)/12.5 = p <=> p = 0,02464 * 10^-6 Ohm*m = 2,464*10^-8 Ohm*m
Hvis du kigger i en tabel over resistiviteter, sÅ kan du se, at det faktisk godt kunne være en guldtråd.
Det er lidt svært at bedpmme, da der jo ikke er angivet nogen temperatur. I tabellerne er værdierne typisk angivet for 20 eller 25 grader celsius.
Skriv et svar til: Resistivitet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
