Matematik
andengradspolynomium
06. maj 2007 af
affekaida (Slettet)
om et andengradspolynomiump oplyses at det har rødderne -2 og 3 samt at p(1)=-3
Bestem en regneforskrift for polynomiet.
ville være fedt hvis nogen kunne forklare ydeligere hvordan man bergener dette og kommer fra til resultatet.
på forhånd mange tak
Bestem en regneforskrift for polynomiet.
ville være fedt hvis nogen kunne forklare ydeligere hvordan man bergener dette og kommer fra til resultatet.
på forhånd mange tak
Svar #1
06. maj 2007 af holretz (Slettet)
Du ved at andengradspolynomier kan faktoriseres som:
y = A*(x-rod1)*(x-rod2)
du kan så indsætte de givne rødder og bruge p(1)=3 til at finde A...
y = A*(x-rod1)*(x-rod2)
du kan så indsætte de givne rødder og bruge p(1)=3 til at finde A...
Svar #2
06. maj 2007 af affekaida (Slettet)
kan desværre ikke helt følge dig, andet end jeg skal putte min rødder inde, i den formel du har skrevet op.
kunne du uddype det med nogle mellemregning så man kan se hvordan det går til?
kunne du uddype det med nogle mellemregning så man kan se hvordan det går til?
Svar #3
06. maj 2007 af holretz (Slettet)
Se:
http://jens.runge.person.emu.dk/faktorisering_af_andengradspolyn.htm
http://jens.runge.person.emu.dk/faktorisering_af_andengradspolyn.htm
Skriv et svar til: andengradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
