Matematik

Produktionsomkostninger

07. maj 2007 af peter_J33 (Slettet)
Skal finde monotoniforholdene for funktionen: f(x) = -5x^3+50x^2+150x
Jeg har så fundet den afledte funtion til værende f'(x)= 15x^2+100x+150
Hvordan finder jeg så nulpunkterne?

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2007 af Riemann

Den afledte bliver:

f'(x)= -15x^2+100x+150

(du havde fortegnsfejl...)

Ligningen f'(x)=0 kan løses som en sædvanlig andengradsligning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2007 af mathon

f(x) = -5x^3+50x^2+150x = -5x(x^2-10x-30) = -5x*(x-(5-sqr(55))(x-(5+sqr(55))

Skriv et svar til: Produktionsomkostninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.