Matematik

reducering

08. maj 2007 af karina-89 (Slettet)
har brug for lidt hjælp til en reducerings opgave :S

opgaven ser således ud:

(2a+3b)^2-3b(4a+2b)-(2a+b)(2a-b)
reducer udtrykket

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Det bliver 4ab+2b^2

Hint:
Gang paranteserne ud.

V.h.
Erik Morsing

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2007 af mathon


...(2a+3b)^2 benyt (x+y)^2 = x^2 + 2xy + y^2

3b(4a+2b) benyt x(y+z) = xy + xz

(2a+b)(2a-b) benyt ((x+y)(x-y) = x^2 - y^2

husk at hæve minusparenteser rigtigt...

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2007 af Esbenps

#1
Forkert, det giver 4b^2.

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Til Espens.
Har regnet det en gang til, det er rigtigt nok, hva du skriver, jeg har tastet forkert.
E.M.

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2007 af Esbenps

#4
Regnede jeg også med. De fortegn kan godt være irriterende af og til. Min matematiklærer kaldte altid et minus for en "drillepind" :-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Jeg må nok indrømme, at jeg brugte "simplify-funktionen" i mit Mathcad program. Fik så ikke tatt det korrekt ind.

Erik Morsing

Svar #7
08. maj 2007 af karina-89 (Slettet)

til mathon.... forstår intet af det du skriver

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Til Karina
mathon gør dig bare opmærksom på at huske de algebraiske regneregler
den assosiative regel
den kommutative regel
den distributive regel
o.s.v.

Repeter dem!! De står i din bog.

V.h.
Erik Morsing.

Svar #9
08. maj 2007 af karina-89 (Slettet)

hmm okay tak, tror jeg :S

Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.