Matematik
en der vil tjekke? (haster)
08. maj 2007 af
kp89 (Slettet)
Hej en der er sød lige og tjekke disse udregninger?
En potensfunktion er givet ved f(t) = 1,35*t^4 hvor f(t) er prisen og t er tiden.
opg:hvor mange procent skal tiden reduceres med hvis prisen skal reduceres med 20%?
kvadratrod 0,80^(1/4)= 0,9457
0,9457-1*100 = -5,4 %
altså skal tiden reduceres med 5,4% ??
NÆSTE:
forskriften for vitaminindholdet i spinat:
y = 31,5*0,887^t
forskriften for nitratindholdet: n = 20,3+61,4*0,884^t
altså tager jeg:
solve(15 = 31,4*0,887^t,t) = 6,187
n = 20,3+61,4*0,884^6,187 = 48,93
var n jeg skulle finde;)
ser disse ting som jeg har skrevet i opgaverne rigtigt ud?
En potensfunktion er givet ved f(t) = 1,35*t^4 hvor f(t) er prisen og t er tiden.
opg:hvor mange procent skal tiden reduceres med hvis prisen skal reduceres med 20%?
kvadratrod 0,80^(1/4)= 0,9457
0,9457-1*100 = -5,4 %
altså skal tiden reduceres med 5,4% ??
NÆSTE:
forskriften for vitaminindholdet i spinat:
y = 31,5*0,887^t
forskriften for nitratindholdet: n = 20,3+61,4*0,884^t
altså tager jeg:
solve(15 = 31,4*0,887^t,t) = 6,187
n = 20,3+61,4*0,884^6,187 = 48,93
var n jeg skulle finde;)
ser disse ting som jeg har skrevet i opgaverne rigtigt ud?
Svar #1
08. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
du starter med at løse lignengen
g(t)=0,8*f(t), så har du 80% af f.
V.h.
Erik Morsing.
g(t)=0,8*f(t), så har du 80% af f.
V.h.
Erik Morsing.
Svar #2
08. maj 2007 af kp89 (Slettet)
forstår ikke hvad du mener??
hvordan ville du renge den?? og evt et bud på resultatet?
hvordan ville du renge den?? og evt et bud på resultatet?
Svar #3
09. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Den skal reduceres med:
(f(t)/1.35)^(1/4)-(f(t)/1.08)^(1/4)/(f(t)/1.35)^(1/4)*100
Med andre ord: Du finder tiden udtrykt ved f(t), trækker de 80% fra, deler med f(t) og ganger det hele med 100, så har du procenten.
Kortere:
((t1-t2)/t1)*100
OK?
Erik Morsing.
(f(t)/1.35)^(1/4)-(f(t)/1.08)^(1/4)/(f(t)/1.35)^(1/4)*100
Med andre ord: Du finder tiden udtrykt ved f(t), trækker de 80% fra, deler med f(t) og ganger det hele med 100, så har du procenten.
Kortere:
((t1-t2)/t1)*100
OK?
Erik Morsing.
Skriv et svar til: en der vil tjekke? (haster)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
