Fysik
bølgelængde og brydningindeks
09. maj 2007 af
LLouv (Slettet)
Hey, jeg har fået stillet følgende opgave:
2. Laser
Lys med bølgelængden 632,8 nm sendes mod glas med brydningsindeks 1,52 med en indfaldsvinkel på 45,0?.
Beregn brydningsvinklen.
og jeg har regnet den ud således:
sin(45)/1,52=0,707
sin-1(0,707)=27,72 grader
altså kan jeg bare fuldstændig ignorer bølgelængden?
2. Laser
Lys med bølgelængden 632,8 nm sendes mod glas med brydningsindeks 1,52 med en indfaldsvinkel på 45,0?.
Beregn brydningsvinklen.
og jeg har regnet den ud således:
sin(45)/1,52=0,707
sin-1(0,707)=27,72 grader
altså kan jeg bare fuldstændig ignorer bølgelængden?
Svar #1
09. maj 2007 af holretz (Slettet)
Brydningsindekset afhænger af bølgelængden af det indkommende lys. Men her får du jo givet hvad brydningsindekset er, så det skal du ikke spekulere på...
Skriv et svar til: bølgelængde og brydningindeks
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
