Matematik
find vinkel B :)
09. maj 2007 af
tralalalala (Slettet)
jeg har en vilkårlig trekant hvor følgende mål er opgivet:
A 26,1* a 3,0
B b 5,0
C c
jeg skal nu finde vinkel B, men det kan tilsyneladende ikke lade sig gøre da jeg alti ender med at skulle tage sin^-1 til et tal, der er lidt større end 1, og når man tager noget i sin^-1 skal det jo være mellem -1 og 1.
er der nogen, der alligevel kan finde vinkel B?
A 26,1* a 3,0
B b 5,0
C c
jeg skal nu finde vinkel B, men det kan tilsyneladende ikke lade sig gøre da jeg alti ender med at skulle tage sin^-1 til et tal, der er lidt større end 1, og når man tager noget i sin^-1 skal det jo være mellem -1 og 1.
er der nogen, der alligevel kan finde vinkel B?
Svar #3
09. maj 2007 af tralalalala (Slettet)
ja, men prøv engang at gøre det på lommeregner eks. Det kan ikke lade sig gøre, da
sin26,1°/3,0 = sinB/5,0 <=> 0,274 = sinB/5,0 <=> 0,274*5,0 = sinB <=> sin^-1(1,372) = B <=> [quit/goto] = B
er der nogen, der kan finde B som et tal?
sin26,1°/3,0 = sinB/5,0 <=> 0,274 = sinB/5,0 <=> 0,274*5,0 = sinB <=> sin^-1(1,372) = B <=> [quit/goto] = B
er der nogen, der kan finde B som et tal?
Svar #4
09. maj 2007 af ibibib (Slettet)
Når du har indstillet din lommmregner til grader vil du få B=47,158° :)
Skriv et svar til: find vinkel B :)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
