Matematik

Hjælp Vektorkoordinat

10. maj 2007 af Eagle-Eye (Slettet)
Vektor A = (2;-2)

Vektor Blængde = 4

Vektor A + Vektor B = 8

Vinkel mellem vektor a og b er 45 grader

Men hvordan beregner jeg så koordinaterne til vektor B, når jeg kun har de informationer. Har jo ikke en egentlig vektor i matrix for vektor b?

Jeg har Vektor B's længde.
Og vinklen mellem A og B.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2007 af peter lind

Hvis du afsætter vektor A i et koordinatsystem, vil du se at vektoren ligger i 4. kvadrant med samme vinkel mellem x og y aksen. Vektor B vil derfor enten pege i samme retning som x-aksen eller samme retning som y-aksen

Svar #2
10. maj 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Tror ikke jeg forstår helt?

Når jeg indsætter vektor A i et koordinatsystem, vil punktet ligge i 4. kvadrant (forstår jeg). Men findes der ikke en formel til at beregne koordinaterne, når jeg har en længde og en vinkel?

Vektor B.længde = 4

Vinkel mellem A og B = 45 grader.

Vektor A= (2, -2)

Vektorregning.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2007 af Jens Lyn (Slettet)

Hvad menes der med:
"Vektor A + Vektor B = 8" ?

Som #1 skriver, så vil B være en vektor i x- eller y- retningen, og hvis vi antager at vinklen på de 45 grader er _fra_ A til B og regner med normal positiv omløbsretning, da vil B have koordinaterne B=(4 , 0) og altså ligge i x-aksens retning.


Svar #4
10. maj 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Vektor A + Vektor B = 8 er bare vektor A + Vektor B, ikke så meget hokus pokus der.. Forstår bare ikke at de kun får 1 tal ud af det.. :S..

Hvordan beregner man koordinaterne, som i siger er B=(4,0)?..

Koordinaterne til vektor A må så være (2,-2)?.. Eller hvad?..

Svar #5
10. maj 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Vektor A + Vektor B = 8 er bare vektor A + Vektor B, ikke så meget hokus pokus der.. Forstår bare ikke at de kun får 1 tal ud af det.. :S..

Hvordan beregner man koordinaterne, som i siger er B=(4,0)?..

Koordinaterne til vektor A må så være (2,-2)?.. Eller hvad?..

Hvordan beregnede du at vektor B = (4,0)??!

Svar #6
10. maj 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Kan man ikke bare sige:

Vektor A + Vinkel (mellem vektor A og B) =.. ?..

Så finder man vel koordinaterne til vektor B?..

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2007 af sigmund (Slettet)

En vinkel mellem to vektorer a og b er givet ved

cos(v)=a.b/(|a|*|b|) <=> a.b = |a|*|b|*cos(v), hvor |a| betegner længden af vektor a og a.b betegner prikproduktet mellem to vektorer a og b.

Ud fra dette kan vi opstille en betingelse på prikproduktet, da vi kender både v, |a| og |b|. Skriver vi a og b ud i koordinater, fås følgende ligning:

a1*b1+a2*b2 = |a|*|b|*cos(v).

Vi har også, at

sin(v)=|a x b|/(|a|*|b|) <=> |a x b|=|a|*|b|*sin(v), hvor |a x b| er længden af krydsproduktet mellem a og b.

Ud fra dette kan vi opstille en betingelse for længden af krydsproduktet mellem a og b. Skriver vi igen a og b i koordinater, fås

|a1*b2-a2*b1| = |a|*|b|*sin(v).

Nu har vi to ligninger med to ubekendte, b1 og b2. Disse løses, og vi finder koordinaterne til vektor b.

En kort bemærkning: Det, jeg har skrevet på venstre side i den nederste ligning ovenfor, er ikke et krydsprodukt i klassisk forstand. Et krydsprodukt giver nemlig kun mening i 3 dimensioner. Hellere skal det betragtes som (http://mathworld.wolfram.com/CrossProduct.html , formel (4)--(5)) "the analog of the cross product" i to dimensioner.

Forhåbentlig giver ovenstående mening. Det er dog måske lettere at benytte sig af geometriske betragtninger, som andre har gjort.

Skriv et svar til: Hjælp Vektorkoordinat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.