Matematik
vektorer i rummet
10. maj 2007 af
Panthers88 (Slettet)
Hey derude :)
lidt hjælp til følgende opgave vil være lækkert..
Kuglen og planen i rumet har disse ligninger:
K: x^2-4x+y^2+z^2+10z=7
a: 3x+y+z+10=0
Planen a skærer kuglen i en cirkel. Centrum i denne cirkel er projektionen af punktet C(centrum af kuglen) på planen a.
Bestem k -sættet til cirklens centrum. (nem)
Bestem en ligning for cirklen. (hvordan finder jeg afstanden mellem dets centrum og periferi?)
Manget tak..
lidt hjælp til følgende opgave vil være lækkert..
Kuglen og planen i rumet har disse ligninger:
K: x^2-4x+y^2+z^2+10z=7
a: 3x+y+z+10=0
Planen a skærer kuglen i en cirkel. Centrum i denne cirkel er projektionen af punktet C(centrum af kuglen) på planen a.
Bestem k -sættet til cirklens centrum. (nem)
Bestem en ligning for cirklen. (hvordan finder jeg afstanden mellem dets centrum og periferi?)
Manget tak..
Svar #1
10. maj 2007 af ibibib (Slettet)
Pythagoras.
Hypotenusen er kuglens radius.
Den ene katete er afstanden fra kuglens centrum til cirklens centrum.
Den anden katete er cirklens radius.
Hypotenusen er kuglens radius.
Den ene katete er afstanden fra kuglens centrum til cirklens centrum.
Den anden katete er cirklens radius.
Skriv et svar til: vektorer i rummet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
