Matematik
Uligheder
12. maj 2007 af
Izabella (Slettet)
Er der nogle som kan hjælpe med disse uligheder:
-2x^2+8x-8>eller = 0 ?
-3x^2+4-10< 0 ?
Der takkes på forhånd.
-2x^2+8x-8>eller = 0 ?
-3x^2+4-10< 0 ?
Der takkes på forhånd.
Svar #1
12. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Du kan skrive det som:
-2*(x-2)^2
Og hvorfor nu det?
Prøv først at dele med 2 på begge sider af uligheden, så omskriver du udtrykket. Så ser vi videre på det.
Prøv selv det næste stykke!!
V.h.
Erik Morsing.
-2*(x-2)^2
Og hvorfor nu det?
Prøv først at dele med 2 på begge sider af uligheden, så omskriver du udtrykket. Så ser vi videre på det.
Prøv selv det næste stykke!!
V.h.
Erik Morsing.
Svar #2
12. maj 2007 af ibibib (Slettet)
Løs de tilsvarende andengradsligninger
-2x^2+8x-8 = 0
-3x^2+4-10 = 0.
Benyt derefter din viden om parblen form (når a er positiv er parablen "glad" og når a er negativ er parablen "sur") til at løse ulighederne.
-2x^2+8x-8 = 0
-3x^2+4-10 = 0.
Benyt derefter din viden om parblen form (når a er positiv er parablen "glad" og når a er negativ er parablen "sur") til at løse ulighederne.
Svar #3
12. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Den anden ulighed skal nok hedde:
-3*x^2+4-10<0
Udtrykket er negativt for alle x.
Tegn det op i et koordinatsystem, og brug for eksempel intervallet -5<x<5
V.h.
Erik Morsing.
-3*x^2+4-10<0
Udtrykket er negativt for alle x.
Tegn det op i et koordinatsystem, og brug for eksempel intervallet -5<x<5
V.h.
Erik Morsing.
Skriv et svar til: Uligheder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
