Matematik

Matematik- Keglesnit

13. maj 2007 af Krezius (Slettet)
Hej, jeg er gået komplet i stå i en opgave omkring keglesnit.

Jeg er blevet stillet følgende opgave:

Med udgangspunkt i en kegle med højden h = 15 cm og en grundflade diameter på 7,5 cm, skal i fastlægge 4 keglesnit så i får en:
Cirkel.
Parabel.
Ellipse.
Hyperbel

I skal finde ligningen og tegne grafen for hvert af de 4 keglesnit

Mit problem er at jeg har fundet ligningen for cirklen, og vel nok sagtens også kan finde den for ellipsen, det der volder mig problemer er parablen og hyperblen, der er jeg stået af :S mangler et matematik geni!

på forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Du har fået opgaven, fordi keglen snittet på forskellige måder repræsenterer mange af de figurer, du arbejder med: Parablem hyperblen, cirklen og ellipsen.
Her er en god hjemmeside.

http://mathworld.wolfram.com/ConicSection.html

Husk i øvrigt at søge på engelsk, så får du mange flere sider.

V.h.
Erik Morsing.

Svar #2
13. maj 2007 af Krezius (Slettet)

Nu er jeg ikke lige en kniv til matematik på engelsk, og ville bare høre om der var nogen der kunne hjælpe mig med at opstille ligningen, eller give hints til hvordan det skulle gøres :S

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Du kan sagtens finde standardligningerne på nettet, men ellers kommer de her:'
Cirklen:
(x-h)^2 + (y-k)^2 = a^2, centrum er (h,k) og radius a

Parablen:
P(x) = a*x^2 +b*x +c

Ellipsen:
x^2/a^2 + y^2/b^2 = 1

Hyperblen:
x^2/a^2 - y^2/b^2 = 1

Nu skulle det være til at tegne.

V.h.
Erik Morsing.


Svar #4
13. maj 2007 af Krezius (Slettet)

Heh, må vist være mig der ikke udtrykte mig klart nok, problemet er at bruge de oplysninger som er blevet givet, og så få fundet ligningen, det er deri problemet ligger, jeg har standardligningerne i min formelsamling, det er bare at fremgangsmetoden jeg søger

Svar #5
13. maj 2007 af Krezius (Slettet)

Ikke nogen der har lidt ekspertise i at finde ligninger :) ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Du får et hint mere.
Keglesnittet kan defineres analytisk som formlen

A*x^2+B*x*y+C*y^2+D*x+E*y+F=0

Hvis diskriminanten er lig 0, så har du en parabel.

V.h.
Erik Morsing.

Skriv et svar til: Matematik- Keglesnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.