Matematik

Omvendt polynomium

13. maj 2007 af senadw124 (Slettet)
Find et polynomium af fjerde grad, der har rødderne 1, 2, 3, 4

Jeg kan simpelthen ikke komme videre. Kan jeg få et forslag til hvad jeg kan gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2007 af holretz (Slettet)

f(x) = (x-1)*(x-2)*(x-3)*(x-4)

Dette polynomium har de omtalte rødder.

Svar #2
13. maj 2007 af senadw124 (Slettet)

Hvordan skal jeg så skrive det ned? Skal jeg ikke finde ligningen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2007 af holretz (Slettet)

Du kan gange leddene sammen...

Svar #4
13. maj 2007 af senadw124 (Slettet)

Jeg bliver simpelthen helt forvirret.. kunne du give et eksempel på hvordan man gør?

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2007 af holretz (Slettet)

(x-1)*(x-2) = x^2-2x-x+2 = x^2-3x +2

(x-3)*(x-4) = x^2 -4x -3x +12 = x^2 -7x +12

Nu skal du så gange de to andengradsudtryk sammen:

(x^2-3x +2)*(x^2 - 7x + 12) = x^4 - 7x^3 + 12x^2.....

fortsæt selv

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#0 Der er du igen.
Min gentagelse er logisk.

come on, det er tautologisk !

#0 Jeg har lagt mærke til at du bruger meget af din tid på at belyse din ringe pleonasme.. folk bliver trætte af det/dig..

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2007 af chrisjorg (Slettet)

#0
Factor theorem: q is a root of polynomial P(X) <=> (x-q) is a factor of P(X).

Dette matematiske sætning burde du kunde, og det er derfra at svaret kommer: 1,2,3,4 er rødder af P(X) <=> (x-1), (x-2), (x-3) og (x-4) er faktorer af P(X).

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. maj 2007 af chrisjorg (Slettet)

*Denne

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2007 af chrisjorg (Slettet)

Hvorfor kan man ikke rette sine indlæg på studi? Det er vildt frustrerende til tider...

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. maj 2007 af Madsst (Slettet)

#6 Det er næppe tautologisk. Det følger af en regel som man skal kende for at kunne løse opgaven.

Skriv et svar til: Omvendt polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.