Matematik
sandsynlighed med hændelser
13. maj 2007 af
mobz (Slettet)
Et eksperiment består i at kaste en symmetrisk terning 20 gange.
Med A og B betegnes hændelserne
A: terningen viser en sekser mindst 3 gange
B: terningen viser en sekser højst 5 gange
Bestem P(A|B)
Skal jeg så bruge binominalfordelingen til først at finde P(A) og P(B) ?
Hvis jeg efterfølgende bruger formlen P(A|B)=P(AfællesmængdeB)/P(B) kan jeg nemlig ikke få noget som helt til at passe....
Med A og B betegnes hændelserne
A: terningen viser en sekser mindst 3 gange
B: terningen viser en sekser højst 5 gange
Bestem P(A|B)
Skal jeg så bruge binominalfordelingen til først at finde P(A) og P(B) ?
Hvis jeg efterfølgende bruger formlen P(A|B)=P(AfællesmængdeB)/P(B) kan jeg nemlig ikke få noget som helt til at passe....
Svar #1
13. maj 2007 af Madsst (Slettet)
Ja, fremgangsmåden er rigtig.
Det er en binomialfordeling med længde 20 og p=0,5 (må man gå ud fra).
P(A og B ) = P(3 seksere, 4 seksere, 5 seksere).
P(B) = P( højest 5 seksere).
Udregn de sandsynligheder. Jeg har ikke lige en tabel ved hånden, men det må du have. De indsættes så som du foreslår i P(A|B) = P( A og B ) / P(B)
Det er en binomialfordeling med længde 20 og p=0,5 (må man gå ud fra).
P(A og B ) = P(3 seksere, 4 seksere, 5 seksere).
P(B) = P( højest 5 seksere).
Udregn de sandsynligheder. Jeg har ikke lige en tabel ved hånden, men det må du have. De indsættes så som du foreslår i P(A|B) = P( A og B ) / P(B)
Skriv et svar til: sandsynlighed med hændelser
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
