Matematik
Log (aflevering)
14. maj 2007 af
Cumano (Slettet)
Hej nogen der kan hjælpe?
Opgave lyder:
Når lys trænger ned gennem vandet i en sø, aftager lystintensiteten med dybden. For en ren og klar sø gælder, at lystintensiteten L er bestemt ved :
L=100*0,69^x,
Hvor x er dybden, målt i meter under søens overflade.
a) Bestem lystintensiteten i 2,5 meters dybde.
Svar : L=100*0,69^2,5
= 39,55 m ?
b) Bestem halveringskonstanten for L, og forklar, hvad dette tal fortæller om lystintensiteten.
Svar: Log(½) / Log(0,69) = 1,868 ?
c) Hvor mange % aftager lystintensiteten i søen, når dybden vokser med 1,0 meter?
Nogen der kan hjælpe her ?
Opgave lyder:
Når lys trænger ned gennem vandet i en sø, aftager lystintensiteten med dybden. For en ren og klar sø gælder, at lystintensiteten L er bestemt ved :
L=100*0,69^x,
Hvor x er dybden, målt i meter under søens overflade.
a) Bestem lystintensiteten i 2,5 meters dybde.
Svar : L=100*0,69^2,5
= 39,55 m ?
b) Bestem halveringskonstanten for L, og forklar, hvad dette tal fortæller om lystintensiteten.
Svar: Log(½) / Log(0,69) = 1,868 ?
c) Hvor mange % aftager lystintensiteten i søen, når dybden vokser med 1,0 meter?
Nogen der kan hjælpe her ?
Svar #1
14. maj 2007 af peter lind
a og b er rigtige.
brug formlen på samme måde som i a til at finde lysintensiteten ved overfladen (x = 0) og i dubden 1 m.
brug formlen på samme måde som i a til at finde lysintensiteten ved overfladen (x = 0) og i dubden 1 m.
Skriv et svar til: Log (aflevering)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
