Matematik

potents regning?

14. maj 2007 af Skat1 (Slettet)
Hjælpe mig ..
er der nogen som vil forklarer mig hvordan man regner den her ud
5 i femte * 4 i femte? .. kan ikke lige lave dem der 5 ' taller - så de står høj oppe ved 5 og 4..!

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2007 af mathon


5^5 * 4^5 = (5*4)^5 = 20^5

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2007 af mathon


man multiplicerer to potenser med samme eksponent ved at beholde eksponenten og multiplicere rødderne

a^n * b^n = (a*b)^n

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2007 af dnadan (Slettet)

Se følgende link, her er alle(dem jeg kender til altså) potensregneregler beskrevet:
http://peecee.dk/?id=45765

Skriv et svar til: potents regning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.