Matematik

Skriftlig eksamen, hf-c

15. maj 2007 af allan_sim
Hermed følger kortfattede resultater fra dagens eksamen i C-niveau på hf. Der tages forbehold for regne- og trykfejl.

Opgave 1

a) |P1Q1| = 23,4

Opgave 2

a) K = 25000*1,026^20 = 25063,31 kroner
b) r = 2^(1/20)-1 = 0,035 = 3,5%

Opgave 3

a) Boligindtægterne er 1,82*8+0,50 = 15,06 mia. kroner i 2008. Tallet 1,82 fortæller, at statens indtægter siger med 1,82 mia. kr. om året.
b) x = 10,16. Indtægterne overstiger 19 mia. i år 2010.

Opgave 4

a) Onsdag: Øvre kvartil 10,63 og nedre kvartil 10,50
Weekend: Øvre kvartil 10,43 og nedre kvartil 9,58

Der er meget lille spredning i priserne på hverdag, mens spredningen er ganske stor i weekenden. Desuden er prisniveauet generelt væsentligt højere på hverdag, hvor nedre kvartil stort set er lig med maksimumobservationen for weekende. Tænk priskrig.

Opgave 5

a) y = 2460x+80000 for 0<x<9

Opgave 6

a) |DE| = 85 og |AB| = 147,2
b) C = 120 og D = 60

Opgave 7

a) Aldersgruppen 20-40 er markant stærkere repræsenteret i København end i Hillerød, jf. status som uddannelsesby.
Befolkningen er meget jævnt fordelt i Hillerød, jf. provinstendens.

Opgave 8

a) Ca. 5780 nyregistreringer af motorcykler i 2005.

Opgave 9

a) a = 1,022 og b = 205
b) Konstanten b angiver antallet af mennesker til "år 0", hvilket her er 1950.
Konstanten a angiver fremskrivningsfaktoren, så r = a-1 = 0,022 = 2,2% er den procentvise vækst i befolkningstallet pr. år.
c) Ifølge modellen er der 205*1,022^100 = 1781, dvs. knap 1.8 mia. mennesker i 2050. Prognosen udtaler knap 2 mia. Givet at en udregning viser, at der vil gå yderligere 5 år, inden befolkningstallet når 2 mia ifølge modellen, så er prognosen god nok i forhold til at problematisere "aldersbyrden".

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2007 af ibibib (Slettet)

I opgave 5 skal man gøre rede for hvad x og y står for.

Svar #2
15. maj 2007 af allan_sim

Naturligvis. Læg mærke til beskrivelsen i #0. Kortfattede svar.... :-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2007 af thelife (Slettet)

er i sikker alle resultater rigtig


hvis man nu har lavet det rigtig teknik men resultatet blev forkert får man så i point får det

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2007 af thelife (Slettet)

i opg 3

b) x = 10,16. Indtægterne overstiger 19 mia. i år 2010.


hvis jeg skrev 11 år er det så forkert

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2007 af thelife (Slettet)

i opg 6 hvordan fik du 120 er det ved hjælp af cosinus

Svar #6
15. maj 2007 af allan_sim

#3.
Nej, jeg er ikke sikker på, at alle resultater er rigtige - den er meget hurtigt gennemregnet.

#4.
Tja, hvis vi går ud fra, at der menes starten af året, så er 10,16 år i år 2010.

#5.
Jeg fandt vinkel C i trekant CDE til at være 30 grader (ved hjælp af sinus). Da må C i firkanten være 30+90 grader.

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2007 af thelife (Slettet)

jeg menr jeg skrev 11 år altså 1,82*11+0,50=18,912 er min så forkert eller får jeg nul point får det

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. maj 2007 af acidesign (Slettet)

Selve opgavesættet kan ses via dette indlæg:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=346449

Skriv et svar til: Skriftlig eksamen, hf-c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.