Matematik
MAT(param.frem.)
14. april 2004 af
Louise H (Slettet)
Hej
Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave, jegvil blive mega glad:))
Jeg har en kurve der er givet ved paramterfremstillingen
x=t^(2)-6
, -2 mindre lig t mindre lig 4
altså -2
y=(1/2)t
Hvordan beregner jeg koordinatsættet til det punkt på kurven, hvori der er en tangent parallel med koordinatsystemets andenakse.
Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave, jegvil blive mega glad:))
Jeg har en kurve der er givet ved paramterfremstillingen
x=t^(2)-6
, -2 mindre lig t mindre lig 4
altså -2
y=(1/2)t
Hvordan beregner jeg koordinatsættet til det punkt på kurven, hvori der er en tangent parallel med koordinatsystemets andenakse.
Svar #1
14. april 2004 af sigmund (Slettet)
Kurven har en tangent, parallel med y-aksen, når x'(t)=0. Ud fra dette finder du t værdien, som du så sætter ind i parameterfremstillingen, og finder det tilsvarende punkt.
Skriv et svar til: MAT(param.frem.)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
