Matematik

forskrift - tidsinterval

17. maj 2007 af omallycat (Slettet)
Radiotoksiteten fra et kulfyret kraftværk antages ar være konstant med værdien 4,2*10^-6.

bestem ud fra den fundne forskrift hvor lang hvor lang tid der går fra år 0, til radiotolsiteten ifølge model 2 er mindre end 1,5 gange radiotoksiteten fra et kulfyret kraftværk.

fundne forskrift: f(x)=4,3342*`10^-5*0,995785^x

hvordan gøres dette?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2007 af mathon

f(t) = 4,3342*10^(-5)*0,995785^t

1,5* 4,2*10^(-6) = 4,3342*10^(-5)*0,995785^t

(1,5* 4,2*10^(-6))/(4,3342*10^(-5)) = 0,995785^t

t*ln(0,995785) = ln[(1,5* 4,2*10^(-6))/(4,3342*10^(-5))]


t = ln[(1,5* 4,2*10^(-6))/(4,3342*10^(-5))]/ln(0,995785)

Skriv et svar til: forskrift - tidsinterval

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.